Louise

Jeg kender ikke Louise. Louise tager ansvaret med et fnys, så vi andre rykker tilbage og lader hende. Louise sætter reglerne, eller forsøger på det, med skærebrændestemme og myndige tilråb. “Er der nogen der bliver tilbage, ellers låser vi af”, og uden at vente på svar, låser Louise det hele ned, for ingen sagde hende i mod og dermed er dét lov.

Louise er høj og blond. Huden ligger stramt over hendes kæbeben, og pagen slutter skarpt der, hvor halsen knækker en smule. Hendes lemmer er lange og lige, og hendes fødder stikker ud af hendes bukser, som de kun gør det hos kvinder over 1.80. Lidt fortabte over afstanden til hofterne, eller bare buksekanten, der altid er for langt oppe.

Jeg tror Louise spiller Tennis. Jeg kan forestille mig hendes lange ben i et af de dér skørter, og springende over et rødt spillefelt. Armen strakt til en serv. Louise server tit. Det ligger til hende tror jeg. Hun server, men orker ikke at vente på at bolden bliver returneret, og i stedet løber hun selv efter den.

Men jeg kender ikke Louise. For Louise behøver ikke kende mig. Louise er vandt til at være den, der server og den der fnyser ansvar fra andre, så hun ved at folk ser på hende uanset. Så Louise behøver ikke se på folk. Da slet ikke se ind i folk. Så derfor kender jeg ikke Louise, og Louise kender ikke mig.

Og jeg går, når hun fnyser ansvar på sig.

(nej, ikke dig, Louise. En af de andre Louiser der går rundt derude)

Leave a Reply